Тирамису

 
 

Тирамису




ОК, викладу той по якому робила.
250 гр. сира Маскарпоне
4 яйця
75 гр цукрової пудри
чашка (приблизно 200 мл) міцної кави
4 ст.л.коньяку (бренді, ром)
20-30 шт. печеньок Дамські пальчики (імпортне)
какао. тертий шоколад

1. Сир я не взбивала, просто перемішала злегка вінчиком. Прочитала на деяких форумах, якщо почати взбивати Маскарпоне міксером - перетвориться на грудку масла.

2. Взбити окремо жовтки з пудрою до білого кольору.

3. По ложці ввести жовтки в сир, перемішати вінчиком.

4. Взбити білки до густої стоячої піни. Важливо взбивати білки холодними + я додала ще маленьку щіпку солі. Ввести в сир легенько перемішуючи вінчиком. Виходить легка, воздушна маса.

5. В заварену каву додати коньяк ( я дала тільки 2 ст.л., бо по-перше, будуть їсти діти, а по-друге, я не люблю алкоголь в десерті).

6. В каву з коньяком вмокнути пенько на секунду і викласти шар печива в форму. Зверху покрити кремом товщиною десь 2-3 см. Зверху знову шар печива, змоченого в каві і знову крем.

7. Поставити на декілька годин в холодильник. У мене стояв цілу ніч.

8. Перед подачею присипати тертим чорним шоколадом + какао.


З вказаного набору продуктів у мене вийшло 2 середні вазочки десерта (десь на 5-6 чоловік. оскільки я особисто його багато з"ясти не можу, сир все ж таки достатньо жирний)

Готували ми це разом з моїм помічником старшим сином. На все пішло часу максимум 30 хв. Сьогодні вранці результат перевищив всі мої сподівання.
Смачного.


Создан 29 мая 2008



  Комментарии       
Имя или Email


При указании email на него будут отправляться ответы
Как имя будет использована первая часть email до @
Сам email нигде не отображается!
Зарегистрируйтесь, чтобы писать под своим ником